Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis Šnekučio baruose

Šiais metais vasario 16-tąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, Šnekutis kviečia švęsti drauge prie lietuviškų patiekalų stalo. Nuo biedniokiškų virtų pupų, iki poniško kepto kumpio ir kitokių lietuviškos virtuvės gėrybių iš paties Šnekučio rankų. Visuose trijuose Šnekučio baruose Vilniuje gausiai susirinkę svečiai šauniai, linksmai ir garsiai sveikino savo valstybę šimtmečio proga, skambėjo liaudiškos dainos ir lietuviška kalba.

Šventiniai pietūs prasidėjo nuo pirmojo “Šnekučio” Vilniuje – Polocko 7a, Užupyje 14 valandą. Šnekutienės rūpestingai ruošti mėsėčiai, virti žirniai ir pupos, karka ir kiti lietuviškos virtuvės gardėsiai bei vaišės iš Šnekučio rankų buvo nešami tankiai susėdusiems svečiams prie stalų. Nustebę užsieniečiai aikčiojo ir dėkojo geradariui už dosnias vaišes, kaip ir seni vilniečiai.

Toliau Valentas keliavo į antrąjį Vilniaus “Šnekutį” – 16 valandą Šv. Stepono 8. Ten – prie stoties, prie kiaušinio – nebeliko rezervuotų staliuku – visi sėdo greta, prisitūmę suolus, darniai, kaip didžiulė lietuviška šeimyna. Tik muzikos pradžioj pritrūko, nes patefonas užrūko, o pataisyt nebuvo kam ir kada – nepaliaudami šnekučiai pilstė kvortas, bėgiojo į virtuvę su lėkštėmis ir šypsojosi apsilankiusiesiems.

Poniškai vakarienei Šnekutis visus pakvietė 18 valandą į Šv. Mikalojaus 15, kur įsikūręs jauniausias Vilniaus baras. Čia gausiais susirinkusieji garbingi svečiai, miestelėnai, keliauninkai ir svetimšaliai kirto keptą kumpį – prieš šimtą metų Lietuvoje laikytą ponų patiekalu ir keptą sūrį – tik Lietuvoje gaminamą tokį unikalų ir gardų. Visiems grojo kaimiška kapela “Vydraga” bei Algirdas Klova, skambėjo lietuviškas folkloras, lietuviška šneka ir visus telkė lietuviška šventinė nuotaika.

„Šauniai paminėjome valstybės atkūrimo šimto metų jubiliejų – lietuviškas stalas sutelkė mus bendrystei ir įkvėpė naujiems darbams ateityje. Branginkime savo laisvę ir nepriklausomybę, visa širdimi karštai mylėkime bei puoselėkime Lietuvą – savo valstybę, ir mūsų miestą Vilnių!“ – linki visiems Šnekutis.

Comments

  1. Kiekviena diena ateinu pas jus ir kiekviena jus mane stebenate

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.